Zwanger worden maar ook blijven

Soms is het zwanger worden niet het probleem, maar het zwanger blijven. De conditie van je baarmoeder speelt daarin een belangrijke rol.

Een gezonde baarmoeder doet er alles aan om de kans op conceptie zo groot mogelijk te maken:

1. De baarmoedermond wordt iets zachter en opent zich iets meer.
2. Het baarmoederslijm wordt toegankelijker en werkt als een transportmiddel om het sperma naar de eicel te brengen.
3. Doordat het slijm vloeibaarder, elastischer en minder zuur is, kan sperma langer in leven blijven en makkelijker zijn weg vinden.
4. Door het baarmoederhalsslijm wordt de buitenste laag van de spermacel ‘weggewassen’ waardoor de zaadcel extra beweeglijk wordt en makkelijker de eicel binnen kan dringen.
5. Het baarmoederslijmvlies verandert in dikte om de kans op een innesteling van een bevruchte eicel zo groot mogelijk te maken.

De kans op een innesteling neemt toe in een gezonde en goed functionerende baarmoeder.

In dit filmpje laat ik zien hoe je met een yoga oefening de baarmoeder en eierstokken ontspant en vitaliseert.: De yoga spreidzit.

In de online cursus Op Eigen Wijze zwanger worden staan nog meer tips en oefeningen om aandacht te schenken aan je baarmoeder en je baarmoeder in goede conditie te brengen.


Marjolein Smit

De online cursus Op Eigen Wijze Zwanger worden helpt je om op een gezonde, ontspannen en bewuste manier bezig te zijn met je kinderwens.

Meer Informatie

linkedinlinkedinfacebook