Toch weer ongesteld geworden

Als je graag zwanger wilt worden dan is de komst van je menstruatie natuurlijk een teleurstelling.

Neem de tijd om de teleurstelling van de menstruatie te verwerken.
Kijk waar je behoefte aan hebt en ondersteun jezelf wat extra in deze kwetsbare periode.

Zie de menstruatie als een opruim proces
Je menstruatie is het opruimen van je baarmoeder. Door het menstruatiebloed wordt namelijk de onbevruchte eicel opgeruimd. Ook de niet levensvatbare bevruchtingen worden verwijderd. Bij sommige menstruaties kan dus al sprake zijn van een miskraam. Vaak heb je dit niet door omdat een dergelijke menstruatie niet of nauwelijks afwijkt van je normale menstruatie. De menstruatie is dan enkele dagen later en soms wat heftiger in ongemak en bloedverlies.

Onderzoek of er wat op te ruimen valt in je leven. Zowel praktisch als emotioneel.
Om daarna weer opgeruimder door te kunnen gaan.

Tips voor extra ondersteuning in de menstruele opruim fase:

1. Drink lekkere kruidenthee: Frambozenblad is goed voor de baarmoeder, Gember voor de bloedtoevoer naar de baarmoeder, Kamille reguleert de menstruatie en is krampstillend. Alles met mate en wissel regelmatig af.

2. Leg je vingertoppen op je schaambeen en masseer dit gebied. Hier zitten belangrijke reflexpunten waardoor de energie door je hele bekken goed kan stromen.

3. Leg af en toe een warme kruik op je onderbuik, de warmte helpt om het menstruatiebloed af te voeren. Blijf 10 tot 15 minuten ontspannen liggen.

Lees hier het artikel zwanger na een miskraamMarjolein Smit

De online cursus Op Eigen Wijze Zwanger worden helpt je om op een gezonde, ontspannen en bewuste manier bezig te zijn met je kinderwens.

Meer Informatie

linkedinlinkedinfacebook