Een geboortefotograaf tijdens de bevalling?

Wat is een geboortefotograaf
Bij geboortefotografie wordt er een integere reportage gemaakt van de dag dat een kindje wordt geboren, er worden dus ook foto’s gemaakt van de bevalling.


Een geboortefotograaf legt de gebeurtenissen op een pure, mooie en integere wijze vast. Een mooi uitgangspunt is dat men de foto's zonder gêne aan de kraamvisite zouden moeten kunnen laten zien. Details, maar met name de sfeer, emoties en liefde worden in beeld gebracht. Het eindresultaat is een dierbare en tastbare herinnering, die nog vaak teruggekeken zal worden en die de geboren baby’s later ongetwijfeld óók nog vaak terug zullen willen zien.

Want het zijn juist die onbetaalbare momenten die later goud waard zullen zijn; zoals de liefde die te zien is tussen vader en moeder, een eerste gezinsfoto, de ontmoeting met eventuele broertjes en/ of zusjes, maar bijvoorbeeld ook het moment waarop een kindje voor het eerst wordt vastgehouden.

Omdat geen enkele bevalling hetzelfde verloopt, is elke geboortereportage uniek.
Het is een persoonlijk verhaal van de dag waarop een kindje werd geboren.

Op de website www.degeboortefotograaf.nl vind je een compleet overzicht van geboortefotografen in Nederland én België. (Dit is overigens iets anders dan newborn- of babyfotografie). Ook kun je veel informatie vinden voor aanstaande ouders, bijvoorbeeld waar je op moet letten bij het zoeken naar een geboortefotograaf.

Er bestaat ook een keurmerk voor geboortefotografen. Kijk voor meer informatie over dit keurmerk, en welke fotografen in bezit zijn van dit keurmerk, op: www.keurmerkgeboortefotografie.nl

Fijn te weten dat je dan met een professionele geboortefotograaf te maken hebt die bij jullie bevalling aanwezig is.


Marjolein Smit

linkedinlinkedinfacebook