Dank voor je ongevraagde advies

Als je zwanger bent word je vaak geconfronteerd met ongevraagd advies. Of er worden spontaan bevallingsverhalen aan je verteld waar je helemáál niet op zit te wachten. Je krijgt meningen, ervaringen en (dringende) adviezen over je heen van mensen die je vaak niet eens goed kent maar die wel op dat moment hún verhaal over jou heen storten.

Laat je niet van de wijs brengen. Houd afstand en wees selectief met de informatie die je tot je neemt. Zie het als een oefening om op zo’n moment in contact te blijven met jezelf, je Eigen Wijsheid.


Ik heb een tip voor je: gebruik in gedachten een Beschermingssymbool.
Door je voor te stellen dat er een voorwerp tussen jou en iemand anders in staat, zorg je ervoor dat de energie van die ander zich niet zomaar mengt met jouw energie (of te overheersend wordt). Dit wordt een energetisch onderscheidingssymbool genoemd.Dit symbool kan bijvoorbeeld een bloem, een kaars, fontein of een mooie steen zijn. Als het maar een symbool is dat je eenvoudig kunt visualiseren en waar je je prettig bij voelt. Dit symbool kun je zodra je daar behoefte aan hebt tussen jou en de ander visualiseren.

Door dit te doen bescherm je jezelf en je baby tegen ongewenste informatie en invloeden die je helemaal niet wilt ontvangen.
Je baby zal er ook blij mee zijn.


Marjolein Smit

De online cursus Op Eigen Wijze Bevallen leert je hoe je je fysiek, emotioneel en mentaal kunt voorbereiden op de bevalling.

Meer Informatie