Beloftes aan je kind

Het nieuwe jaar begint voor de meeste mensen met goede voornemens.
Goede voornemens zijn extra bijzonder als je zwanger bent. Misschien zijn de komende feestdagen een goede gelegenheid om eens stil te staan bij wat jij het belangrijkste vindt in het ouderschap. Wat neem jij je voor om een goede ouder te zijn?
Welke beloftes wil jij je kind geven?

Hier een aantal voorbeelden van beloftes uit heb boekje Welkom baby, 100 beloftes aan mijn kind van Mallika Chopra (dochter van Deepak Chopra):

"Ik beloof dat ik je gevoelens en vragen om hulp serieus zal nemen".

"Ik beloof dat ik je zal helpen jouw unieke plekje te vinden in deze wereld".

"Ik beloof je dat ik je zal leren erop te vertrouwen dat je tegenslagen kunt overwinnen en ervan kunt herstellen".

“Ik beloof je dat ik je zal laten gaan en je vrijheid zal geven te groeien en jezelf te worden. Maar wanneer je behoefte hebt aan mijn advies, mijn omhelzing, mijn glimlach, zal ik er altijd voor je zijn. En hoewel ik weet dat het soms moeilijk zal zijn op de achtergrond te blijven, zal ik je vrijheid respecteren en je vleugels geven zodat je vol vertrouwen en met een gevoel van vreugde en veiligheid kunt uitvliegen”.

Door je tijdens de zwangerschap al te verbinden met wat het meeste wezenlijke is wat je je kind wilt meegeven, wordt de band tussen jou en je kind verstevigd.
Schrijf je beloftes op een mooie kaart of brief. En lees ze af en toe nog eens terug, bijvoorbeeld op verjaardagen.

In de online cursus Contact met de Baby in je buik, lees je tips en oefeningen hoe je al tijdens de zwangerschap contact kunt maken met je kindje.


Marjolein Smit

De online cursus Op Eigen Wijze Bevallen leert je hoe je je fysiek, emotioneel en mentaal kunt voorbereiden op de bevalling.

Meer Informatie