Over Mij

Ik ben Marjolein Smit (getrouwd Tiemstra). Ik geef vanaf 2000 zwangerschapsyoga en heb de afgelopen 15 jaar mijn kennis uitgebreid met nationale en internationale opleidingen en trainingen op gebied van meditatie, mindfulness, ademhalings- en ontspanningstechnieken. Met al mijn kennis en ervaring wil ik je graag leren hoe je gezond, ontspannen en vitaal zwanger kunt zijn en wat je zelf allemaal kunt doen om de bevalling positief te beïnvloeden.

Achtergrond

Zwangerschap en geboorte hebben altijd al mijn belangstelling gehad. Een zwangerschap is een bijzondere fase in je leven en geboorte van een kind is een grootste gebeurtenis.
Toen ik in 1999 zwanger was volgde ik de opleiding voor docent zwangerschapsyoga. Als een spons nam ik alle informatie in me op! Alles waar ik les in wilde geven maakte ik nu zelf mee. Onze 1e dochter was eind 1999 uitgerekend. Een mogelijke millennium baby.

In die periode was er veel angst dat er van alles tijdens de eeuw wisseling mis kon gaan: computers op tilt, haperende liften en stoplichten etc. Ik probeerde alle angst en commotie buiten me te laten en me zoveel mogelijk te richten op waar ik behoefte aan had en wat me vertrouwen gaf. Ook zonder computer en goed werkend stoplicht moest ik toch kunnen bevallen? Van alle doemscenario’s kwam gelukkig niets terecht en ik was blij dat ik me niet onnodig bang had laten maken.

Onze 2e dochter lag in 2003 in een stuit. En dat was net rond een periode dat er allerlei onderzoeken gepubliceerd werden dat bevallen met een stuitligging heel risico vol zou zijn! Weer was er angst voor van alles. Mijn eigen ervaringen hebben ertoe geleid dat ik de wijsheid van een zwangere vrouw wil vergroten. Waardoor je angst vermindert en vertrouwen vergroot. Dat bevalt namelijk veel prettiger.

Zwangerschapsyoga

Ik ben vanaf 2000 zwangerschapsyoga gaan geven en heb veel vrouwen met verschillende achtergronden en situaties voorbij zien komen. De een wilde graag thuis bevallen maar moest naar het ziekenhuis. Een ander wilde zeker niet thuis bevallen maar ging het zo vlot en fijn dat ze toch maar thuis bleef. Hoe verschillend iedereen ook was en hoe divers de bevallingen ook gingen, ik heb gemerkt en gezien:

In welke situaties je ook bent, ontspannings- ademhalingsoefeningen en meditaties werken op ieder moment en in iedere situatie!

Zwanger worden

Ook voor vrouwen die zwanger willen worden bied ik een programma aan. Of je nu bewust en gepland zwanger wordt, er langer over doet dan je lief is of medische hulp inschakelt. In alle gevallen geld dat stress nooit goed is. Ontspanning en bewust te zijn van je lichaam wèl.

Eigen Wijze Opleidingen

Ik heb sinds 2010 een eigen opleidingen instituut Eigen Wijze Opleidingen waar ik les geef in

  • Docentenopleiding Yoga voor Peuters en Kleuters
  • Kinderyoga docentenopleiding
  • Docentenopleiding zwangerschapsbegeleiding
  • Intuïtieve ontwikkeling.

En sinds 2015 mijn online aanbod voor vrouwen die zwanger willen worden en vrouwen die zwanger zijn.

Ik heb diverse opleidingen en cursussen gevolgd in binnen en buitenland op het gebied van Yoga, meditatie, ademhaling en persoonlijke ontwikkeling. Ik ben auteur van verschillende boeken o.a de bestseller Yoga voor Peuters en Kleuters en
Uit de Malle Molen, tips om ontspannen met je kind om te gaan.


Ontvang mijn nieuwsbrief

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe artikelen, gratis downloads of over de e-learnings, schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.